Florbalový klub Florko Košice

Darujte 2% z daní

Juniorská extraliga: Play off začína!

Dátum: 24.2.2018

Uplynnulý víkend sa ukončili posledné kolá juniorskej extraligy a všetci postupujúci boli známy. Ako prvé si súpera vyberalo FaBK ATU Košice. Ich voľba padla na šiestu Žilinu. Ďalší vyberajúci bola len o dva body druhá Tsunami Záhorská Bystrica. Ich výber znel FK Florko Košice, ktoré sa umiestnilo po základnej časti na šiestom mieste. Mikuláš Prešov, ako posledný postupujúci, si vybrali chlapci z 1. FBC Trenčin. Posledná dvojica sa teda skladá z štvrtej Snipers Bratislavy a siedmeho TJ FBK Hornets Mútne. Prvé vzájomné zápasy sa začínajú už tento víkend a každý z duelov ponúka atraktívne divadlo. Poďme sa ale bližšie pozrieť na našich chlapcov! 

Ciele boli od začiatku vysoké. Každý túži vyhrávať a naši chlapci si na to aj patrične verili. Na začiatku však prišlo niekoľko prehier, ktoré mrzeli. Vysoké množstvo inkasovaných gólov, nesústredenosť a bojovnosť súpera nás pripravili počas sezóny o dôležité body. Na druhú stranu, v zápasoch proti favoritom sme sa dokázali zomknúť a ukradnút súperom niekoľko vzácnych bodov. Nakoniec sme sa po základnej časti umiestnili na šiestej priečke. Určite jedným z faktorov bola aj absencia niekoľkých hráčov, ktorý pravidelne nastupujú v A tíme. To však nieje dôvod na výhovorky, práve naopak. V play off môžeme byť o to silnejší a skúsenejší v rozhodujúcich momentoch!

Našim súperom sa teda stala Tsunami Záhorská Bystrica, ktorá má veľmi dobrú sezónu a patrí medzi najväčších ašpirantov na titul. Ako aj doma, tak aj v zápase na súperovej palubovke Tsunami slavilo víťazstvo a to v pomere 12:5. V oboch zápasoch sme dokázali hrať vyrovnanú partiu, no naše herné výpadky súper nekompromisne trestal. Vyraďovacie boje sú však o niečom úplne inom a nikto nemá nič isté.

Preto držme palce našim juniorom aby sa domov vracali s čo najväčším počtom súperových skalpov! Paralelne s juniorskou extraligou, muži odohrajú posledný domáci zápas základnej časti. Rozhodne si to nenechajte újsť! Viac sa dozviete TU.

 
 

Dotácia od mesta Košice pre rok 2023

 

Ďakujeme mestu Košice za poskytnutie dotácie pre náš klub za rok 2023 vo výške 7241 eur. 

Kategórie
Odkazy
Kontakt

Florbalový klub FLORKO Košice
Adresa: Užhorodská 39, 040 11 Košice
IČO: 35565781
DIČ: 2022056608
IBAN: SK77 7500 0000 0040 0271 0450