Florbalový klub Florko Košice

Darujte 2% z daní

Muži vyhrali súboj o tretiu priečku, juniori zaskočili favorita!

Dátum: 27.2.2018

Mužská extraliga pomaly ale isto vrcholí. Dôkazom toho bolo aj jej predposledné kolo, v ktorom sme hostili FK AS Trenčín. V tomto zápase sa malo priamym súbojom rozhodnúť o predbežnom vlastníkovi tretej priečky a definitívnej výhode domáceho prostredia do play-off. Každý vedel o čo sa hrá a zápas k tomu aj patrične smeroval.

Florko však nastúpilo do zápasu v o čosi oklieštenej zostave. Juniori hrali na druhom konci republiky prvé kolo play-off a tak sme rozložili sili. Takisto čerstvá posila, Michal Kročko, momentálne pauzuje so zraneným kolenom. Nejde však o nič vážne a do vyraďovacích bojov by mu už nič nemalo zabrániť aby nastúpil v plnej sile.

 

Mužská Extraliga: FK Florko Košice - FK AS Trenčín Košice(8:6)

Do zápasu vbehli lepšie naši florbalisti, keď už v tretej minúte otvoril skóre Mojmír Kešelák. Boli sme na koni a o tom svedčil aj herný prejav. My sme boli tí, ktorý držali loptu, no  hralo sa opatrne a výraznejšie šance to neprinieslo. V ôsmej minúte nám Trenčania ukázali z čoho budú hroziť, keď v rozmedzí 27 sekúnd dokázali dva krát skórovať. Potreboavli sme ukľudniť hru a už do konca tretiny neinkasovať. Florkáči to zvládli a v 15. minúte sami udreli! O minútu neskôr nám súper ponúkol príležitosť odskočiť na rozdiel jedného gólu v podobe samostantného nájazdu. Ten sme však nepremenili a do kabín sa šlo za stavu 2:2.

V druhej tretine, odhodlaný zlomiť zápas na našu stranu, sme súperovi nedarovali veľa priestoru. Najmä v prvej polovici druhej dvadsať minútovky sme dokázali zatlačiť súpera hlboko na jeho polovičku a množstvom striel zasypať brankára "AS-ka", Petra Melichera. Ako aj vďaka jeho výborným zákrokom či urputnej bojovnosti jeho spoluhráčov, tak aj kôli našej nemohúcností v zakončení v sto percentých príležitostach, sme dokázali skórovať iba dva krát a to v 5. a 17. minúte. Súperovi sa podarilo skórovať iba raz a to opäť pri jednom z ich nebezpečných protiútokov. Siréna oznamovala koniec druhej časti hry a na výsledkovej tabuli svietilo skóre 4:3.

Záverečná tretina a iba jednogólový nádskok, ktorý našim chlapcom nestačil, keďže množstvo šancí z druhej tretiny, nezodpovedalo aktuálnemu skóre. Florkáči zabrali a nekompromysne trestali každú ponúknutú príležitosť. 11 minút pred koncom, sme už viedli dokonca 7:3. Trenčanom neostávalo nič iné, ako otvárať hru a riskovať čoraz viac, ak chceli ešte pomýšlať na víťazstvo. Tempo hry sa zvýšovalo, na palubovke vznikalo viac priestoru a hráči sa dopúštali častejšie malých zaváhaní. Táto hra sadla lepšie súperovi a priniesla mu vytúžené ovocie. Súper dva krát skóroval a necelých 5 minút pred koncom bol nádskok už len dvojgólový, 7:5. Súper skúšal aj hru bez brankára, no doťiahnuť sa už nedokázal. Práve naopak. V závere sme sa poistili ešte jedným gólom. Na konečných 8:6, už len kozmeticky upravil Trenčiansky kanonier Peter Heleš svojim štvrtým gólom v zápase, 5 sekúnd pred záverečnou sirénou. 

Florkáči tak zvádli náročny zápas, najmä po taktickej stránke a mohli si tak vychutnať úspech pred zaplnenou tribúnou. Viac o zápase, rozhovory, fotogaléria a iné si môžete prečítať TU.(www.kosice.online.sk)

Kanadské bodovanie FK Florko Košice: Jozef Halás(2+1), Martin Kátlovský(1+1), Mojmír Kešelák(1+1), Jakub Blaško(1+1), Peter Hrabčák(1+1), Lukáš Blaško(1+0), Jakub Konečný(1+0)

 

Juniorská extraliga - štvrťfinále

Prvé dve kolá štvrťfinále juniorskej extraligy sú za nami a my poznáme víťazov. Takmer všetky predpoklady sa naplnili a papierový favoriti si poradili so svojimi súpermi. FaBK ATU Košice vedie v sérii 2:0 Pred FBC Grasshoppers AC Unica Žilina po zápasoch 10:7 a 7:3. Rovnakým pomerom vedie Bratislavské Snipers nad TJ FBK Hornets Mútne. Favorizovaných Snpiers ale Mútne poriadne potrápilo keď prehrali iba 6:5 a 11:8. Takisto na série 2:0 vedie 1. FBC Trenčín nad FBC Mikulášom Prešov. Trenčín sa potrápil najmä v prvom zápase kedy zvíťazili len 8:7. Druhý už zvládli pohodlne, 8:1. Posledná séria, medzi Tsunami Záhorskou Bystricou a FK Florko Košice nám však jedno prekvapenie priniesla. Ak Vás zaujíma viac o základnej časti a o tom, ako sa našim darilo, čítajte viac TU.

 

1. zápas - Tsunami Záhorská Bystrica - FK Florko Košice(10:6)

Tsunami ako veľký favorit nie len série, ale aj finále juniorskej extraligy, mal potvrdiť úlohu favorita. Lenže už v prvej tretine chlapci ukázali, že to nebude také jednoduché ako možno očakávali. V piatej minúte sme vyhrávali po dvoch góloch kapitána, Jakuba Meliša, 0:2, respektíve v desiatej minúte 1:3. Súper však zabral a ukázal nám, že ich druhé miesto po základnej časti nebola náhoda. Nekompromisne potrestali slabšiu chvíľku v závere tretiny a v priebehu 16 sekúnd sme inkasovali až tri góly. Brankár Florkáčov, Martin Nemjo povedal vyzdvihol kvalitu súpera a povedal: "Prvý zápas sme mali skvelo našliapnutý, keď sme už v 10. minúte viedli 1:3, no súper nekompromisne trestal každé maličké zaváhanie, a v závere prvej tretiny vsietil až 3 góly." 

Do druhej tretiny sme šli za nepriaznivého stavu 5:3. To nás však neodradilo, práve naopak. Florkáči šli na ihrisko odhodlaný zopakovať dobrý výkon z úvodu tretiny, čo sa im aj perfektne podarilo. My sme bolí tí ktorý skórovali a tromi gólmi v rade sme opäť viedli. Len že opdoveď príšla rýchlo a a ani nie dve minúty neskôr sme my boli tí, ktorý museli doháńať jednogólové manko.

Tretiu tretinu sme však nezvládli hneď od úvodu. Opäť v krátkom čase padli rýchle góly do našej siete a rozdiel bol už trojgólový. S pribúdajúcim časom, síl bolo menej a menej, súper bol na koni a my sme sa ťažko presadzovali. Nádej nám dodal súper, keď sa dopustil faulu a my sme mali príležitosť samostatného nájazdu. V dueli nášho strelca Tadeáša Kaminského a súperového brankára Timoteja Dinku, vyšiel víťazne druhý menovaný. V samotnom závere gól do našej siete znamenal konečné skóre 10:6. "Nevyšiel nám ani úplný záver zápasu, a tak si Tsunami pripísalo výhru v prvom zápase série." Povedal po zápase náš brankár, ktorý čelil až 39 strelám súpera a celý zápas držal náš tím v hre o víťazstvo. Za uznanie stojí výkon súpera, Dávida Gondeka, ktorý si pripísal 2 góly a 4 asistencie.

Kanadské bodovanie hráčov FK Florko Košice: Pavol Soják(0+3), Jakub Meliš(2+0), Tadeáš Kaminský(1+1), František Šolc(2+0), Sebastián Sojka(0+1)

2. zápas - Tsunami Záhorská Bystrica - FK Florko Košice(5:8)

Do druhého zápasu šli naši s posilami z mužskej extraligy, keď srdciari Kubo Grich, Peťo Hrabčák a tréner Dominik Vrábeľ v noci precestovali celú republiku. V tíme vládla dobrá atmosféra o čom svedčia aj slová nášho brankára: "Na druhý zápas sme boli dobre naladení, prišli nám aj posili z MEX-y." Síce sme inkasovali ako prvý, no druhá polovica úvodnej tretiny patrila našim chlapcom. V 10. minúte sme spustili gólovú smŕšť tentokrát my a o 60 sekúnd sme razom vyhrávali 1:3. Do konca tretiny sme vsietili  ešte jeden gól a skóre bolo 1:4 v náš prospech.

Do druhej dvadsať miutovky sme šli na plno a v prvej minúte rozdiel skóre bol už 1:5. Tsunami pochopilo, že florkáči im nedajú nič zadarmo. Ich tlak sa stupňoval, no súperovi sme toho veľa nedovolili. Napriek tomu, dvoma gólmi do našej siete skorigovali skóre na 3:5. 

V  úvode tretej tretiny mohol byť nádskok opäť trojgólový, no samostatný nájazd Jakuba Meliša, zneškodnil opäť brankár Tsunami. Súper sa priblížil nebezpečne blízko, keď po využitej presilovej hre náš nádskok bol už len o gól. V tých najťažších chvíľach sme sa však zabojovali a podali obetavý výkon a dokázali zlomiť zápas na našu stranu. V 17. minúte padol gól do súperovej brány a bol to posledný gól zápasu. Domov si teda chlapci brali senzačné víťazstvo, ktoré im dáva veľkú nádej a sebavedomie do odvetných zápasov. Brankár florkáčov Martin Nemjo po víťazstve povedal: "Zápas sme takmer celú dobu kontrolovali, a vďaka obetavému výkonu a tímovej hre celého mužstva nesieme sériu domov za vyrovnaného stavu."  Hovorí sa, že play-off je úplne iná súťaž, v ktorej dokáže zvíťaziť ktokoľvek. "Nemyslím si, že v playoff je niekto 'favorit', a verím, že zvládneme vyhrať oba domáce zápasy a postúpiť ďalej..."  dodal Martin.

Kanadské bodovanie FK Florko Košice: Jakub Grich(2+2), Peter Hrabčák(3+1), František Šolc(2+1), Pavol Soják(1+0), Jakub Meliš(0+1), Jakub Frankovič(0+1), Sebastián Sojka(0+1)

Nadšenie neskrýval ani tréner Dominik Vrábeľ: "Chlapci podali bojovný a obetavý výkon. Bolo na nich vidieť chcenie a chuť vyhrať. Ťahali sme všetci za jeden povraz a preto je stav série 1:1. Všetci veríme, že my ukončíme v nedeľu túto sériu a budeme sa tešiť z postupu do semifinále. Týmto chcem pozvať všetkých fanúšikov aby nás prišli podporiť."

 
 

Dotácia od mesta Košice pre rok 2023

 

Ďakujeme mestu Košice za poskytnutie dotácie pre náš klub za rok 2023 vo výške 7241 eur. 

Kategórie
Odkazy
Kontakt

Florbalový klub FLORKO Košice
Adresa: Užhorodská 39, 040 11 Košice
IČO: 35565781
DIČ: 2022056608
IBAN: SK77 7500 0000 0040 0271 0450