Florbalový klub Florko Košice

Darujte 2% z daní

Základná časť skončila, môže sa hodnotiť. Prinášame Vám rozhovor s trénerom Janom Holovkom!

Dátum: 11.3.2018

Predchádzajúca sezóna nedopadla podľa predstáv, keď sme už vo štvrť-finále vypadli s tímom FK AS Trenčín. Bolo cítiť sklamanie a neúspech, najmä po predchádzajúcich výborných sezónach. Florbal sa však menil, vznikali nové kluby a hráčske základne sa rozširovali. Slovenská extraliga sa stávala čoraz viac vyrovnanejšiou a rýchlejšou. Aby sme aj naďalej ostali medzi slovenskou florbalovou elitou, museli sme spraviť krok vpred aj my. Jedným zo želiezok v ohni mal byť aj skúsený český kormidelník, Jan Holovka.

Český, Poľský ale aj Slovenský florbal ho už dobre pozná. S florbalom začal v roku 1991. Stal sa z neho kvalitný hráč, český reprezentan, keď v rokoch 1996 a 1998 sa zúčastnil Majstrovstiev sveta. Okrem úspešnej hráčskej kariéry, si časom vybudoval aj kariéru trénersku, keď viedol tím českého superligistu FBC Ostrava. Ako kormidelník, zasadol aj na stoličku hlavného trénera Slovenskej reprezentácie a to od roku 2010 až po Majstrovstvá sveta vo Švajčiarsku 2012, kde sa Slovensko doteraz jediný krát, umiestnilo medzi osmičkou najlepších. Momentálne pôsobi ako hlavný tréner Poľskej reprezentácie mužov, s ktorou na medzinárodnej scéne pravidelne dosahujú kvalitné výsledky.

Jeho ďalšou výzvou mala byť Slovenská extraliga a FK Florko Košice. Nás zaujímal jeho pohľad na úvod sezóny, doterajší priebeh extraligy a takisto vízie do play-off. Preto sme sa pýtali viac!

Aké boli vaše skúsenosti a poznatky o slovenskej extralige, respektíve Florku, pred začiatkom sezóny?
"S Florkem jsem už jednou trošku spolupracoval, a to v roce 2012, takže jsem znal pár kluků, a musím říct, že jsem od té doby vždy trošku sledoval jejich výkony v sezoně. Taky jsem vedl národní tým mužů, takže mi Slovenská extraliga není cizí." 

Pre Vás nový kolektív, pre hráčov nový tréner. Aké boli vaše začiatky na našej trénerskej lavičke? Ako ste si navzájom s hráčmi florbalovo rozumeli?
"Hned od začátku jsme si nastavili určitá pravidla, která fungují. Vzhledem ke změně celé herní koncepce týmu a přístupu k florbalu obecně, to pro hráče byla asi velká změna. Hráči se k tomu ale postavili dobře, pochopili, že je to krok dopředu. Mají zájem pracovat a zlepšovat se, myslím, že směr, který jsme nastavili je správný." 

S akými cieľmi ste šli do sezóny? Po základnej časti sme sa nakoniec umiestnili na štvrtej priečke. Beriete to ako povinnosť, úspech alebo ako mierne sklamanie?
"Play-off bylo určitě povinností. Co se umístění týče, mohlo to být i třetí místo, ale když vezmu, že jsme překopali prakticky celý herní styl týmu, tak jsem se čtvrtým místem relativně spokojen."

V play-off nastúpime proti tímu FK AS Trenčín, ktorý sa umiestnil za nami, na piatej priečke, iba o jeden bod. Čo bude kľúčom k víťazstvu v takto vyrovnanej sérii?
"Cela série bude hodně vyrovnaná, musíme být soustředění a hodně trpěliví. Určitě to bude o chybách a disciplíně. Věřím, že to zvládneme." 

Myslíte si, že je družstvo dostatočne pripravené na nadchádzajúce týždne?
"To zjistíme hned v prvním zápase. Ale věřím, že jsme pro úspěch v této sérii udělali na tréninku maximum. Kvalitu na tom máme."

Chceli by ste niečo odkázať našim čitateľom ?
"Aby nás přišli podpořit do haly, a byli našim dalším hráčem."

 

Trénerovi ďakujeme a prajeme ako aj jemu, tak aj celému tímu veľa štastia do play-off!

 
 

Dotácia od mesta Košice pre rok 2023

 

Ďakujeme mestu Košice za poskytnutie dotácie pre náš klub za rok 2023 vo výške 7241 eur. 

Kategórie
Odkazy
Kontakt

Florbalový klub FLORKO Košice
Adresa: Užhorodská 39, 040 11 Košice
IČO: 35565781
DIČ: 2022056608
IBAN: SK77 7500 0000 0040 0271 0450