Florbalový klub Florko Košice

Darujte 2% z daní

Juniorská extraliga: Florkáči zdemolovali Prešov, súperovi uštedrili "dvadsiatku."

Dátum: 10.9.2018

Letná príprava je ukončená a nová sezóna už klopala na extraligové dvere. Rovnako ako naši muži, takisto aj juniori konečne nastúpili na palubovky. Svoj kolotoč odštartovali domácim zápasom proti súperovi z Prešova, ktorému naši florkáči už od samého začiatku nedarovali nič zadarmo! 

 

 

 

 

FK Florko Košice - FBC Mikuláš Prešov (20:4)

Naši chlapci výborne začali a už v polovici druhej minúty vyhrávali 2:0. Súperovi nedali akúkoľvek šancu aby sa dostal do hry a práve my sme boli tí, ktorí tlak stupňovali a vytvárali si množstvo šancí a úvodnú tretinu sme skončili za stavu 6:0. Prostredná časť sa niesla v podobnom duchu, hrali sme svoju hru, držali sa na lopte a súperovi sme uštedrili ďalších osem gólov. V tretej tretine nám však aj Prešovčania ukázali, že dokážu strieľať góly. No pre vývoj zápasu to už nemohlo mať v tejto fáze nijaký dopad a tak už len korigovali stav stretnutia na konečných 20:4. 

Po zápase obranná opora florkáčov, Pavol Soják,  povedal: ”Ťažko takýto zápas hodnotiť. Podobalo sa to skôr na zápas proti starším žiakom, vyhrávať po minúte a pol 2:0 a po prvej tretine 6:0, tak si myslím, že na 50% už bolo rozhodnuté ale my sme hrali stále svoje, lebo sme chceli dať čo najviac gólov a zvíťaziť. Tak isto pochvala pre mladých hračov, ktorí hrali v tretej formácii.”


Zostava:

 Breicha (G), Horňák (G), Vyšňan, Šolc, Tomčo, Pollák, Liba, Sojka, Grich, Hrabčák, Vasiľ, Soják, Gáll, Vrábeľ, Kaminský, Marčák

Tréneri: Pavol Blaško, Martin Kátlovský

Podrobné štatistiky zo zápasu nájdete TU.


Najbližšie našich juniorov čaká výjazd na "divoký západ," kedy nastúpia proti Snipers Bratislave a Tsunami Záhorskej Bystrici. Na domácej palubovke sa teda predstavia až v októbri. Držte našim chlapcom palce a neprestávajte nás sledovať pre tie najhorúcejšie novinky priamo z našej pece!
 
 

Dotácia od mesta Košice pre rok 2023

 

Ďakujeme mestu Košice za poskytnutie dotácie pre náš klub za rok 2023 vo výške 7241 eur. 

Kategórie
Odkazy
Kontakt

Florbalový klub FLORKO Košice
Adresa: Užhorodská 39, 040 11 Košice
IČO: 35565781
DIČ: 2022056608
IBAN: SK77 7500 0000 0040 0271 0450