Florbalový klub Florko Košice

Darujte 2% z daní

Vynikajúci juniori, muži na 7. mieste tabuľky.

Dátum: 28.10.2018

Juniorku čakal náročný víkend, keď doma hráči Florka privítali obe Trenčianské mužstvá, a to AS a 1.FBC. Predpokladali sme, že súboj s AS bude jeden z tých ľahších, no 1.FBC majú túto sezónu kvalitný káder, ktorý má tak isto ako Florko vysoké ciele.

FK Florko Košice 19:1 Florbalový klub AS Trenčín

Výsledok tohoto duelu hovorí za všetko. Prvých desať minút zápasu sa síce darilo hosťom držať vyrovnaný stav, no náporu nášho tímu sa postupne museli vzdať a góly tak pribúdali jeden za druhým. Skvelým výkonom sa vyznamenal Ivan Tomčo, ktorý spolu nazbieral 13 bodov za 9 gólov a 4 asistencie! Po skvelom tímovom, a taktiež individuálnom výkone Florko deklasovalo AS Trenčín 19:1. Kapitán tímu, Pavol Soják, komentoval zápas takto: „S AS to bolo zo začiatku také trápenie. Súper stále bránil, ale našli sme diery v obrane a vyhrali sme hladko 19:1."

FK Florko Košice 9:6 1.FBC Trenčín

Dal sa očakávať zápas dvoch kvalitných družstiev, ktorý prinesie pekné akcie, kompaktnosť a rýchlosť. Florko po sobotňajšom zápase mužov posilnili aj Peter Hrabčák, Jakub Grich, Tomáš Marčák a Anton Breicha. Ďalej nám zápas opíše Pavol Soják: „Suboj s FBC bol úplne iný. Stál proti nám
oveľa kvalitnejší súper, no opäť sme sa dobre podporovali a vyhrali 9:6. Myslím, že negatíva boli v zbytočných vylúčeniach a
hlavne na konci, keď sme dostali zbytočné góly. Pochvala patrí celému tímu za celý víkend. Dnes nás Tono Brejcha neskutočne podržal. Myslím, že niektori hráči FBC, ktorí mali svedomie príliš vysoko, ho po tomto víkende majú naopak pekne nízko,
" a ďalej dodal: „Víkend dopadol dobre. Šesť bodov je doma a stále nám patrí 1. miesto v tabuľke. Teraz nas čaka tyždeň v ktorom sa musime sustrediť na tréningy a poriadne sa pripraviť na ATU. Bude to veľký boj! Dúfam, že na Košické derby príde veľa fanušikov. Hráme o 1. miesto a nedovolíme, aby naša víťazna šnura skončila."
Paľovi ďakujeme za rozhovor a držíme palce do ďalších zápasov.

Muži

Mužov čakal zápas v Bratislave proti tímu ŠK Lido. Bola to ďalšia príležitosť napraviť si chuť a pripísať si body do tabuľky, ktoré potrebujeme ako soľ. Aj keď sme išli na zápas v okresanej zostave o tretiu päťku, ktorej hráči zostali hrať juniorskú súťaž, a tiež zraneného Adama Kohúta, psychicky sme boli naladení na výhru nech to stojí čokoľvek.

ŠK Lido Prírodovedec 7:2 FK Florko Košice

Prvá tretina skončila za stavu 2:1 pre súpera. Už vtedy sme vedeli, že to znova nie je to, čo by sme mali hrať a veľmi rázne nás na to upozornil aj tréner. V druhej tretine sme hru zmenili, vytvárali sme si šance, no nedokázali sme skórovať, naopak sme ďalší gól inkasovali a prehrávali sme už 3:1. V tretej tretine sme boli tímom, ktorý musel hru tvoriť a taktiež riskovať hru bez brankára. Síce sa nám jeden gól skórovať podarilo, ďalšie 4 sme inkasovali a s pocitom nespokojnosti samých so sebou sme museli skloniť hlavy pred efektívnejším súperom. Lukáš Blaško zápas opísal týmito slovami: „Ťažko hodnotiť takýto zápas. Tak, ako v minulej sezóne, prišla na nás kríza. Nevyhne sa jej žiadne družstvo počas sezóny. Obranná hra nevyzerala až tak zle, no naše premieňanie šancí je posledné zápasy to, na čom naše šance na body zo zápasov horia. Super včera premenil viacero šancí, a preto zvíťazil. Stále je však ešte len začiatok sezóny, a je už len na nás, aby sme sa čo najskôr z tejto “krízy” dostali a začali bodovať."

Veríme, že sa tak stane už najbližší piatok (2.11.), kedy hráme zápas doma proti Mikulášu Prešov. Mužom prajeme veľa šťastia a hlavne, nech čo najskôr prekonajú streleckú nevôľu.

Ďakujeme, že nás sledujete.
FK Florko Košice

 

 
 

Dotácia od mesta Košice pre rok 2023

 

Ďakujeme mestu Košice za poskytnutie dotácie pre náš klub za rok 2023 vo výške 7241 eur. 

Kategórie
Odkazy
Kontakt

Florbalový klub FLORKO Košice
Adresa: Užhorodská 39, 040 11 Košice
IČO: 35565781
DIČ: 2022056608
IBAN: SK77 7500 0000 0040 0271 0450