Florbalový klub Florko Košice

Darujte 2% z daní

Muži späť na víťaznej vlne!

Po náročnom týždni, v ktorom sme odohrali 2 zápasy, sme sa dostali späť na popredné miesta tabuľky. Momentálne máme na konte 17 bodov a patrí nam piate miesto.
FK Florko Košice 10:4 FBC Mikuláš Prešov

Vedeli sme, že po sérii prehier, ktoré nás posledné zápasy prenásledovali, je toto ten zápas, ktorý nás môže nakopnúť. Prešov má podobne ako my mladý tím, ktorý túto sezónu hlavne zbiera skúsenosti a po odchode niektorých kľúčových hráčov okupuje len predposledné miesto tabuľky.
V úvode bol zápas opatrný z oboch strán. Nikto nechcel urobiť chybu a dostať prvý gól. Ten padol až v 12. minúte, kedy skóroval náš navratilec z minulej sezóny Jozef Halás. O 6 minút na to pridal aj druhý gól a ukázal sa v dobrom svetle. Prešov sa však nevzdával a podarilo sa mu nám streliť gól do šatne. Druhá tretina bola pre divákov najzaujímavejšia. Hra sa otvorila a mohli sme vidieť zopár pekných akcií. Z pohľadu skóre sme ju vyhrali 5:1 a vyzeralo to, že to boli posledné slová Prešova. V tretej tretine sa hra znovu zavrela. Nám sa ešte podarilo pridať 3 góly a Prešovu 2. Zápas sme dohrávali šetriac sily na nedeľné zapolenie proti AS Trenčín.
Cez to, že sa hralo pomerne neskoro v piatok večer, prišlo vás hojné množstvo, za čo vám veľmi pekne ďakujeme!

AS Trenčín 3:5 FK Florko Košice

Mierne vyčerpaní a v oklieštenej zostave sme nastúpili proti Trenčianskemu súperovi. V zápase sme viedli už od druhej minúty, a len chvíľkova nekoncentrovanosť na konci druhej tretiny dala domácim šancu bodovať. V tretej časti hry sme si však rozumne ustrážili súpera a obetavou hrou pripísali dôležité 3 body.

Tento duel by som zhodnotil pozitívne. Od začiatku sme mali veľmi dobre rozbehnutý zápas a dovolím si tvrdiť, že prvá polovica súboja patrila nám. Po hrubých chybách v obrane sme dostali dva góly, ktoré vrátili Trenčín do hry. V záverečnej tretine sme zabojovali jeden za druhého a dotiahli sme to do víťazného konca. V zápase nás opäť podržal úžasne chytajúci Adam Kohút,“ zhodnotil úspešný výsledok Tomáš Marčák.

Teraz nás čaká medzinárodný víkend, kedy sa extraliga nehrá. V sobotu však budeme držať palce mladším žiakom, ktorí sa predstavia v troch zápasoch, a taktiež v nedeľu, keď nastúpi staršia prípravka na druhé turnajové kolo zápasov. Muži sa predstavia doma 17.novembra proti lídrovi tabuľky z Nižnej.

 
 

Dotácia od mesta Košice pre rok 2023

 

Ďakujeme mestu Košice za poskytnutie dotácie pre náš klub za rok 2023 vo výške 7241 eur. 

Kategórie
Odkazy
Kontakt

Florbalový klub FLORKO Košice
Adresa: Užhorodská 39, 040 11 Košice
IČO: 35565781
DIČ: 2022056608
IBAN: SK77 7500 0000 0040 0271 0450