Florbalový klub Florko Košice

Darujte 2% z daní

Muži uspeli proti favoritovi z Tsunami!

Pred dlhou reprezentačnou pauzou Florko proti favoritovi zo Záhorskej Bystrice bodovalo naplno po víťazstve 9:4. Tsunami sme prekvapili rovnako dobrým a sústredeným výkonom vo všetkých troch tretinách.

Stáli sme proti súperovi z minuloročného finále a vedeli sme, čo od nich očakávať. Boli sme samozrejme presvedčení o ich kvalite a mali mierny rešpekt. Chceli sme ale vyhrať, nech nás to stojí síl koľko chce. Nikto sa nešetril, pretože to bol posledný zápas pred majstrovstvami sveta, a každý zo seba vydal maximum, čo sa vykrištalizovalo v zaslúžené víťazstvo. Celý zápas sme hrali na 3 päťky, ktoré hrali s obhájcom titulu vyrovnanú partiu, čo nás len a len teší.

Prvá tretina bola z nášho pohľadu najlepšia. Záhorskej Bystrici sme nastrielali 4 góly a neinkasovali sme ani jeden. Taktiež sme si ale uvedomili, že ak by sme premenili všetky gólové šance, mohlo to byť snáď aj 8:0, teda aj za takého priaznivého stavu to nebolo úplne stopercentné. Pozitívum bolo, že sme neinkasovali, čím sme mierne psychicky súpera rozhodili. Postaral sa o to náš brankár Adam Kohút, ktorý je po návrate z PN-ky v skvelej forme.

Druhá tretina bola už viac defenzívnejšia. Snažili sme sa kontrolovať hru a nerobiť zbytočné chyby. Dôležité pre nás nebolo dať gól, ale neinkasovať. Cez to, že sme nechceli, prišli 2 zbytočné vylúčenia na našej strane. Ako prvý sa nechal vylúčiť Frankovič za hru rukou, neskôr Konečný za sekanie. Z toho pramenil aj tlak súpera, ktorý síce v presilovkách gól nestrelil, no pár minút na to sa mu to podarilo. Nedovolili sme však súperovi viac a odpovedali sme ďalšími dvoma gólmi.
Stav po druhej tretine teda bol 6:1.

Tretia tretina priniesla vyrovnaný florbal, kde sa už nič závažné neudialo. Z pohľadu skóre skončila 3:3. Dala sa prirovnať k naháňačke mačky a myši. Raz strelil gól súper, následne my. Dôležité bolo, že sa nedokázali dotiahnuť na malý rozdiel gólov a my sme zápas dotiahli do úspešného konca. 

Lukáš Blaško zhodnotil pre szfb.sk zápas týmito slovami:  „Do zápasu sme vstúpili výborne a súpera sme nepúšťali do takmer žiadnych šancí. Od druhej tretiny sme viac menej kontrolovali hru a úplne zaslúžene zvíťazili. Každý jeden hráč, ktorý dnes nastúpil, odviedol výbornú robotu a za to ich chcem aj touto cestou pochváliť.“

Diváci, ktorí sa na zápas prišli pozrieť určite neoľutovali a hráči im to príjemným výsledkom vrátili. Touto cestou sa vám chceme poďakovať za podporu a veríme, že si čas nájdete aj nabudúce! Určite si pozrite zápasy majstrovstiev sveta, kde sa naši predstavia v skupine D. Prvé dva zápasy zvládli na jednotku, v ďalších im taktiež budeme držať palce.

 

 
 

Dotácia od mesta Košice pre rok 2023

 

Ďakujeme mestu Košice za poskytnutie dotácie pre náš klub za rok 2023 vo výške 7241 eur. 

Kategórie
Odkazy
Kontakt

Florbalový klub FLORKO Košice
Adresa: Užhorodská 39, 040 11 Košice
IČO: 35565781
DIČ: 2022056608
IBAN: SK77 7500 0000 0040 0271 0450