Florbalový klub Florko Košice

Darujte 2% z daní

Po prestávke pokračovali dve najvyššie ligy.

Dátum: 8.1.2019 Autor: Jakub Frankovič

Po dvojtýždňovej vianočnej pauze sa vo veľkom odohrali ďaľšie kolá mužskej a juniorskej extraligy. Ako sa našim chlapcom darilo?

Muži privítali doma v Multihale na krk im dýchajúci 1. FBC Trenčín. Úloha teda bola jednoznačná, obhájiť predošlé víťazstvo v Trenčíne, zvýšiť svoj náskok v tabuľke, a samozrejme udržať sa v závese za top tímami tabuľky. Nastúpili na zápas v oklieštenej zostave. Len 13 jedincov sa postavilo na hraciu plochu pri nástupe, čo znamenalo hru na dve päťky. Mužom však táto hra očividne vyhovovala, keďže sa im podarilo zvíťaziť v pomere 9:6. Zápas mal zaujímavý priebeh. Muži mohli kľudne vyhrávať oveľa väčším rozdielom, no trestuhodne zahadzovali svoje gólové príležitosti, čo znamenalo drámu. Našťastie to dotiahli do úspešneho konca a 3 body Trenčínu nedarovali. Pre SZFB komentoval Lukáš Blaško: „Na zápas sme nastúpili s nižším počtom hráčov a hrali sme na dve pätky. Prvá tretina bola z našej strany veľmi chaotická. To sa mierne zlepšilo v druhej časti, kedy sme si vypracovali veľké množstvo šancí, no nedokázali sme ich premieňať. Poslednú dvadsaťminútovku sme začali veľmi dobre a sériou gólov viac menej rozhodli zápas. Pripísali sme si do tabuľky dôležité tri body, čo bolo cieľom dnešného súboja a to sme splnili. Nakoniec si zahrali aj všetci trinásti hráči, čo je taktiež pozitívom zápasu.“
Muži sa doma najbližšie doma predstavia 18.1. v derby proti ATU Košice. Predtým budú o cenné body bojovať proti silnej Žiline. 

Tabuľka muži

Juniori nastúpili v sobotu proti Mútnemu bez ťahúňov Gricha, Hrabčáka aj Tomča. Mútne je však s dvanástimi bodmi až na ôsmom mieste tabuľky, a tak sa strata bodov nepripúšťala. Po prvej tretine to nevyzeralo najlepšie, keď chlapci prehráveli 2:1. Druhá tretina bola hektická, keďže sa skóre kolísalo z jednej strany na druhú. Aby toho nebolo málo, za stavu 3:3 Oliver Pollák strelil vlastný gól, následne zlomil hokejku a k tomu ešte dostal 5 minút + osobný trest do konca zápasu, čím to chlapcom veľmi neuľahčil. Proti strate bodov však statočne bojoval Tadeáš Kaminský, ktorý celkovo v zápase strelil 5 gólov. Po druhej tretine tak chalani vyhrávali 4:5, čo síce nebolo optimálne, no z pohľadu okolností to samozrejme brali. V tretej časti chalani zvýšili náskok na 4:8, no hráči Mútneho chceli prekvapiť za každú cenu. Podarilo sa im streliť ešte dva góly, no zápas výsledkom 6:8 skončil a my sme mali svoje 3 povinné body.

V nedeľu nás čakal zápas proti tretej Žiline, ktorá má dobrý tím. Pomôcť juniorom prišli už aj Grich a Hrabčák, ktorí v sobotu hrali mužský zápas. Dal sa teda očakávať pekný a vyrovnaný zápas, ktorý bude mať určite zaujímavé rozuzlenie. Nikto by asi nečakal, že skončí 7:2 v prospech Žiliny. Prehrali sme vysokým rozdielom zaslúžene? Opýtali sme sa Tadeáša Kaminského„Začiatok bol z našej strany dobrý. Využili sme presilovku, celkom dobre sme bránili, avšak prišli zbytočné vylúčenia a Žilina nás za to trestala. Vytvárali sme si menej šancí ako Žilina, a celkovo bol súper lepší ako my. V tretej tretine so snahou vyrovnat sme sa nechali vylúčiť na 5 minut, Žilina to využila, a v závere bolo naše doťahovanie neúspešné,“ konštatuje Tadeáš. Na otázku, čoho by sa mali vyvarovať v ďalších zápasoch odpovedal takto: „Potrebujeme popracovať na obrane, nenechávať sa zbytočne vylučovať a premieňať viac šancí, ako doteraz. Brankár F. Vaško nás držal väčšinu zápasu, ani jeden gól nebol jeho. Mame dobrý tím a druhé miesto po základnej časti by nám už nemalo újsť.

Tademu ďakujeme za rozhovor. Juniorka 11. a 19. januára pocestuje do Trenčína, aby čelil postupne 1.FBC a neskôr AS Trenčínu. Doma sa najbližšie predstaví až o mesiac v zápase proti Bánskej Bystrici. Držíme palce!

 
 

Dotácia od mesta Košice pre rok 2023

 

Ďakujeme mestu Košice za poskytnutie dotácie pre náš klub za rok 2023 vo výške 7241 eur. 

Kategórie
Odkazy
Kontakt

Florbalový klub FLORKO Košice
Adresa: Užhorodská 39, 040 11 Košice
IČO: 35565781
DIČ: 2022056608
IBAN: SK77 7500 0000 0040 0271 0450