Florbalový klub Florko Košice

Darujte 2% z daní

Regionálna florbalová akadémia v Košiciach

Autor: Pavol Popovec

Florbal neustále napreduje 👉

Dynamicky sa rozvíjajúci šport naberá na sile 💪 Dôkazom je ďalšie prepojenie vzdelávania, tréningu a hry na regionálnych akadémiách v Trenčíne a Košiciach. A to je len začiatok.

Sme veľmi radi, že môžeme byť ako klub súčasťou premeny florbalu na rešpektované športové odvetvie, ktoré vychováva a vzdeláva budúce generácie.

 

V spolupráci s Mestom Košice, Slovenským zväzom florbalu a Súkromnou strednou športovou školou, bude od školského roku 2022/2023 k dispozícii špeciálny program pre talenty z regiónu východného Slovenska - Študuj a hraj florbal. Viac o tejto novinke prezradili predseda nášho klubu a zároveň riaditeľ SSŠŠ KE - Pavol Blaško a podpredseda klubu, zástupca riaditeľa SSŠŠ KE a zároveň prezident SZFB - Martin Kopejtko: 

Mgr. Pavol Blaško – riaditeľ Súkromnej strednej športovej školy v Košiciach: „Vznikom regionálnej florbalovej akadémie (RFA) dostávajú mladí florbalisti hodnotný darček. Náš región dlhodobo patrí k bašte mládežníckeho florbalu na Slovensku. Talentovaní florbalisti každoročne dokazujú svoju dominanciu na celoštátnych súťažiach a tvoria základ všetkých reprezentačných výberov. Dlhodobý proces kvalitnej športovej prípravy spojenej so stredoškolským štúdiom na Súkromnej strednej športovej škole v Košiciach na Užhorodskej 39, vyústil vďaka úsiliu SZFB a pomoci Mesta Košice do vzniku RFA. Mladí talentovaní florbalisti a florbalistky budú môcť spojiť stredoškolské štúdium s kvalitnou športovou prípravou so zameraním na florbal. Kvalifikovaní tréneri, moderné tréningové metódy v kvalitných športových priestoroch a nevyhnutná regenerácia budú tvoriť základ ich športového napredovania. V našom regióne popri dvoch najúspešnejších kluboch ako je ATU Košice a FK Florko Košice, existujú kluby, ktoré vychovávajú výborných florbalistov a florbalistky v FBC Mikuláš Prešov, FBK Michalovce, ŠŠK Stars Lipany, FBC Predator Sabinov, FBC Mladosť Trebišov, Žltý Sneh Košice, Surikaty Košice, FbK Levoča, FbC Young Arrows Spišská N. Ves, Falcons St. Ľubovňa. Novovznikajúca RFA všetkým talentovaným športovcom vytvorí tie najlepšie podmienky pre ich športový rast bez toho aby stratili svoju klubovú identitu.“ 

Mgr. Martin Kopejtko – prezident Slovenského zväzu florbalu: „Našou ambíciou je vychovávať mladých vzdelaných ľudí a súčasne rozvíjať ich športový potenciál. Slovenský zväz florbalu vytvára regionálne florbalové akadémie v spolupráci so strednými športovými školami, ktoré svojimi podmienkami a spoluprácou s florbalovymi klubmi, mladým študentom dokážu poskytnúť najvyššie pedagogické i technické zázemie, s mimoriadnym priestorom pre športovú prípravu. Toto je cesta, ktorou by mali kráčať talentovaní kluboví florbalisti aj florbalistky, naši budúci reprezentanti. Pevne verím, že k regionálnym akadémiám vznikajúcim v Trenčíne a Košiciach v školskom roku 2022/2023, sa podarí plánovaná spolupráca v školskom roku 2023/2024 aj v Žiline a v Bratislave.“

VIAC INFO TU: https://www.sssske.sk/pre-uchadzacov/

 

Študuj a hraj florbal - FK Florko Košice, SZFB

 

 
 

Dotácia od mesta Košice pre rok 2023

 

Ďakujeme mestu Košice za poskytnutie dotácie pre náš klub za rok 2023 vo výške 7241 eur. 

Kategórie
Odkazy
Kontakt

Florbalový klub FLORKO Košice
Adresa: Užhorodská 39, 040 11 Košice
IČO: 35565781
DIČ: 2022056608
IBAN: SK77 7500 0000 0040 0271 0450