Florbalový klub Florko Košice

Darujte 2% z daní

KONIEC JEDNEJ ÉRY… alebo kde sa niečo končí, začína niečo nové

Autor: Pavol Popovec

 

Niečo sa končí, niečo nové sa začína

Florbal, to sú emócie, príbehy, spoločné prežívanie víťazstiev, prehier, vzostupov a pádov. Florbal dokáže kreovať človeka, spomienky a momenty, na ktoré sa nezabúda. Také spolu prežívala celá jedna generácia, ktorá zažila svoj vrchol na Majstrovstvách Slovenska dorastencov 2024. Chlapci to síce k medaile napokon nedotiahli, ale spoločne vytvorili silný príbeh, ktorý ich posunie na ich životnej a športovej ceste vpred. Končí sa jedna éra, ktorú sprevádzalo množstvo úspechov a spoločnej práce na ihrisku ale aj mimo neho. 🟠⚫️

FOTO: Marek Andrejko


Majstrovstvá Slovenska dorastencov, ktoré sa konali počas uplynulého víkendu v Trenčine na ktorých obsadili florkáči konečné 4. miesto, boli zároveň aj rozlúčkou trénera Martina Kopejtka, ktorý počas svojho 20 ročného pôsobenia v FK Florko Košice bol 10 rokov práve s dnes už končiacimi dorastencami.

“Prežil som s touto kategóriou kus svojho života a som veľmi rád, že som mohol značnú časť svojho zanietenia preniesť aj na týchto mladých ľudí-športovcov-florbalistov. Aj keď sa na konci tejto misie nepodarilo pódiové umiestnenie, ktoré si chalani určite za svoje výkony vo veľmi vyrovnaných zápasoch zaslúžili, verím, že za tie roky mnohí z nich začali vnímať florbal a uvažovať nad ním ako nad športom, ktorý im priniesol oveľa väčšie hodnoty, ktoré využije každý z nich na svojej ďalšej ceste. Prajem každému z nich, aby mu florbal priniesol to, čo od neho aj očakáva a nezabudol nikdy na svoju Alma mater - FK Florko Košice, ktorá ho tento šport naučila milovať, alebo sa stala jeho odrazovým mostíkom v jeho ďalšej úspešnej florbalovej kariére. Ďakujem aj rodičom za dlhoročnú podporu svojich detí a spoluprácu pri mnohých spoločne prežitých chviľach v halách, ale aj mimo nich. Spolu tvoríme jeden tím."

Tréner Martin Kopejtko bol pri tvorbe budúcich nádejí nášho klubu a florbalu na Slovensku a teraz nastal čas, aby si od tohto remesla na nejaký čas oddýchol.

Toto je video a odkaz pre všetkých, s ktorými tvoril túto cestu. 2013-2024 - 10 rokov práce, výsledkom ktorej je ČLOVEK/ŠPORTOVEC/FLORBALISTA. Neďakujte ale PAMÄTAJTE. 🤝

VIDEO nájdete na našom Facebooku a Instagrame. 

https://fb.watch/seYnJQjP7Q/

 

 

 
 

Za podporu ďakujeme...

 

Kategórie
Odkazy
Kontakt

Florbalový klub FLORKO Košice
Adresa: Užhorodská 39, 040 11 Košice
IČO: 35565781
DIČ: 2022056608
IBAN: SK77 7500 0000 0040 0271 0450